אוכל
אוכל
חגים

קציצות כרישה וטלה בסלסה של חזרת ועגבניות

מתכון מיוחד לפסח של הילה אלפרט

|יום חדש, תכנית הבוקר של קשת| פורסם13:01
קציצות טלה וכרישה ברוטב עגבנית (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
Rating:3.817reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות

  • 5 כרישות (החלק הלבן בלבד)
  • 300 גרם בשר כבש טחון (ניתן להמיר את הכבש בבקר או עוף)
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן טחון טרי לפי הטעם
  • 2 כפות גדושות קמח מצה
  • שמן לטיגון

לסלסה

  • 5 סנטימטר שורש חזרת טרי (שיהיה לבן ככל האפשר)
  • 3 עגבניות עסיסיות בשלות
  • קליפה מחצי לימון
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. חותכים לחתיכות באורך של 5 סנטימטר. 2. מבשלים את הכרישות במים עם מעט מלח עד שהן מתרככות. 40-30 דקות. מסננים ומשאירים במסננת לשעה וחצי, אם הן נשארות נוזליות סוחטים בעדינות. 3. קוצצים את הכרישה דק בסכין (אפשר להשתמש במטחנה אך לא במעבד מזון, הוא הורס להן את המרקם). 4. מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים עם הביצים, הקמח, המלח והפלפל לתערובת חלקה. מניחים בצד לפחות לשעה. 5.הכנת הסלסה: קולפים את החזרת ומגרדים על פומפייה גסה. 6. סוחטים את העגבניות מעליה. 7. מגרדים פנימה את קליפת הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם. 8. יוצרים מתערובת הבשר קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים בשמן בגובה חמש סנטימטר עד שהן מזהיבות משני הצדדים. 9. מגישים עם מעט סלסה על כל קציצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il