אוכל
אוכל
חגים

סלט בורגול חום ועדשי בלוגה

בין כל הסופגניות, הלביבות ומטבעות השוקולד, הגיע הזמן שתמצאו איזו דקה כדי להכין לעצמכם משהו בריא, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן: סלט בורגול עם עדשי בלוגה, ירקות ונענע שירענן לכם את היום והמצפון

|mako אוכל| פורסם07:22
Rating:4.883reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • שני שליש כוס עדשים שחורות (בלוגה)
  • שני שליש כוס בורגול חום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 2 פלפלים (אדום וצהוב), חתוכים לקוביות
  • 20 עגבניות שרי תמר (אפשר בכמה צבעים), פרוסות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • עלים קטנים מ-5 גבעולי נענע

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • רבע כפית סומאק
  • קורט קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים כ-30 דקות, עד שהן רכות אבל עדיין שומרות על צורתן. אם הן עדיין לא רכות מספיק משאירים מכוסה לצינון במי הבישול. כשהעדשים רכות מספיק מסננים ומצננים.

2מבשלים את הבורגול במים רותחים כ-15 דקות או עד לריכוך. מסננים, מזלפים שמן ומערבבים במזלג. מצננים.

3מערבבים את הבורגול והעדשים בקערה עם יתר החומרים.

4יוצקים מעל את כל חומרי הרוטב ומערבבים.

* אפשר להגיש עם יוגורט ו/או טחינה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il