אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט גזר וסלק בויניגרט

סלט צבעוני ומרענן ברוטב הדרים מתקתק

|שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות| פורסם10:18
סלט גזר ולסלק בויניגרט (צילום:
צילום: "שנה של אוכל טוב" בהוצאת ידיעות ספרים
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 סלקים קטנים טריים

  • 2 גזרים קטנים
  • 100 גרם גבינת פטה טרייה
  • 1 כף עלי אורגנו טריים

לויניגרט

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר חום בהיר (רצוי מסוג דמררה)
  • 2/3 כוס שמן זית מעלה
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה

אופן ההכנה:

1להכנת הויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, המלח, הפלפל והסוכר וטורפים במזלג, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שמן הזית והשום וטורפים שוב, למרקם אחיד. 2. להכנת הסלט: קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות, בסכין חדה או במכשיר מנדולינה, או שמגלפים מהם פרוסות דקיקות בקולפן ירקות. קולפים את הגזרים ופורסים באותה דרך. 3. להגשה: מניחים את פרוסות הסלק והגזר על צלחות הגשה. מפוררים מלמעלה את גבינת הפטה. יוצקים מלמעלה מהרוטב ומוסיפים את עלי האורגנו הטריים. מגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il