אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט ארטישוק ירושלמי

מתכון של אהרוני לסלט ים תיכוני עז טעמים, על בסיס בטטה קסבייה וברוטב של אריסה

|אהרוני מבשל לחברים| פורסם12:13
סלט ארטישוק ירושלמי18089 (תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים1)
תמונת AVI: אהרוני מבשל לחברים1
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס באלכסון לפרוסות של 1 ס"מ
  • רבע כוס שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 כף עלי תימין
  • 3 עלי מרווה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 12 זיתי קלמטה פרוסים
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות צלפים
  • 1 כף אריסה

אופן ההכנה:

1בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות הארטישוק עם מעט לימון ומלח עד שהן מתרככות.

מתכונים לראש השנה

2מסננים ושוטפים במים קרים.

3במחבת גדולה מאדים את השום, התימין והמרווה בשמן זית לכמה דקות.

4מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים על להבה בינונית כמה דקות.

5מוסיפים מלח ופלפל שחור.

6מוסיפים את מיץ הלימון, הזיתים, הכוסברה והצלפים ומטגנים עוד קצת, ממליחים ומפלפלים ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את האריסה.

7מבשלים עוד מעט, מעבירים לצלחת, ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il