אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

שקית הפתעות לחג

מנה עסיסית שהיא ארוחה שלמה, עם נתח סלמון המאודה עם כרובית וברוקולי

|mako אוכל| פורסם14:08
שקית הפתעות לחג (צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל)
צילום: אפרת ליכטנשטט, mako אוכל
Rating:3.39reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 יחידות פילה סלמון (או כל דג ים אחר), נקי מעצמות, במשקל 180 גרם למנה

  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 מ"ל יין לבן (קצת פחות מחצי כוס)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 מ"ל שמן זית איכותי (קצת פחות מחצי כוס)
  • כף שטוחה של חרדל גרגירים
  • 8 עלי מרווה
  • 2 גבעולי תימין, מופרדים לעלים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 400 גרם פרחי ברוקולי (אפשר מופשרים של סנפרוסט)
  • 400 גרם פרחי כרובית (אפשר מופשרים של סנפורסט)
  • מעט כוסברה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

2מערבבים בקערה את היין, השום, שמן הזית, החרדל, עשבי התיבול וקליפת התפוז.

3מוסיפים את הירקות והדגים ומערבבים בעדינות. מעבירים למקרר ל-15-30 דקות, לספיגת טעמים. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4פורסים על משטח העבודה יריעה של נייר אפייה. מקפלים את הקצוות בצורת מעטפה ומכניסים לכל מעטפה מנת דג עם מעט ירקות וכף מהמרינדה. סוגרים היטב בעזרת חוט קשירה לאפייה.

5מסדרים את שקיקי הנייר על תבנית ואופים 12-15 דקות.

6פותחים כל שקיק בזהירות, מפזרים מעט כוסברה קצוצה ומגישים מעטפה לכל סועד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il