אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

סלט ברוקולי עם בורגול

סלט בריאות טעים ומזין

|טבע הריפוי| פורסם13:13
ברוקולי טרי (צילום: SXC)
צילום: SXC
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

‏‏‏הברוקולי שייך למשפחת המצליבים. משפחה זו ידועה באיכויותיה הרבות כגון ‏פעילות נוגדת סרטן.‏

המצרכים :

  • ‏300 גרם בורגול‏
  • ‏500 מ"ל מים רותחים
  • חצי ק"ג ברוקולי
  • ‏10 בצלים ירוקים חתוכים לקטעים של 3 ס"מ
  • ‏1 קישוא פרוס‏
  • ‏4 עגבניות קטנות חתוכות גס‏
  • ‏4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ‏1 כף עלי נענע‏

לרוטב

  • מיץ מ 5-6 לימונים‏
  • ‏6 כפות שמן זית‏
  • ‏3 כפות מים מבישול הירקות‏
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ‏40 גרם צנוברים קלויים‏

אופן ההכנה:

שמים את הבורגול בקערה שטוחה ומתיזים עליו מעט מי מלח רותחים ממצינים ‏כחמש דקות עד שהוא תופח ומערבבים עם מזלג.‏ מפרקים את פרחי הברוקולי לפרחים. קולפים את הגבעול ופורסים. יוצקים את ‏שארית המים הרותחים על פרחי הברוקולי, הגבעולים, הבצל הירוק והקישוא. ‏מניחים ל 2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים. שומרים מעט ממי הירקות ‏לרוטב. מערבבים את כול הירקות עם הבורגול ומוסיפים את העגבניות.‏ מערבבים בבלנדר את מיץ הלימון, השמן, מי הירקות, מלח, פלפל. יוצקים על ‏הסלט, מערבבים ומניחים ל 10 דקות לפחות לספיגת טעמים. מפזרים צנוברים ‏ומגישים.‏

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il