מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

עוגיות חמאת בוטנים ללא קמח

רגישים לגלוטן, או סתם מתים על חמאת בוטנים? העוגיות האלו בשבילכם

|mako אוכל| פורסם08:00
עוגיות טחינה מקמח כוסמין (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (45 מנות):

  • 1 צנצת חמאת בוטנים (כ-460 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (אופציונלי)
  • 3/4 כוס סוכר חום או לבן לגלגול העוגיות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקרימים ביחד (במיקסר עם וו גיטרה) חמאת בוטנים וסוכר. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, הוניל, הקינמון, המלח והמוסקט אם בחרתם להשתמש בו. מוסיפים לערבל עד שהתערובת אחידה.

3שמים את יתרת הסוכר לגלגול העוגיות בקערה קטנה. יוצרים מבצק העוגיות כדורונים קטנים ומגלגלים אותם בתוך הסוכר. מניחים את העוגיות על תבנית אפייה במרווחים, ומשטחים מעט עם האצבעות או מזלג.

4אופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות קצת מתנפחות וזהובות בצדדים. נותנים לעוגיות להתקרר על התבנית לפני שמזזים אותן, אחרת הן יתפוררו.

* אם רוצים לאפות כמה תבניות במקביל, יש לכוון את התנור לטורבו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il