
המצרכים :לפוקצ'ה אחת גדולה או 2 קטנות:
לטופינג:
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח ללא גלוטן, השמרים, הסוכר ועשבי התיבול. 2מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מאוד. 3משמנים בנדיבות תבנית מלבנית או עגולה, משמנים גם את הידיים ומעבירים את הבצק לתוך התבנית. משטחים ומחליקים את הבצק. 4מכסים את התבנית בניילון או מגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה. הפוקצ'ה תתפח, אבל היא לא אמורה להכפיל את נפחה. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. 6יוצרים בפוקצ'ה גומות בעזרת האצבעות, מברישים אותה בשמן זית ומפזרים את התוספות ומפזרים את התוספות. 7אופים את הפוקצ'ה כ-20-25 דקות, או עד להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. 8מצננים מעט ומגישים. פוקצ'ה מקמח תופח ללא גלוטן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלהערות: * אפשר להוסיף לבצק (או לפזר עליו, לפני ההתפחה) שום כתוש, בצל מטוגן, רוטב פסטו או עגבניות מיובשות. * במקום בתוך תבנית, אפשר לאפות את הפוקצ'ה בנייר האפייה משומן היטב. תגיות:פוקצ'ה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |