
המצרכים (1 מנות):
לפסטו
לטבולה
אופן ההכנה:1מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2מכינים את רוטב הפסטו: טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה, הצנוברים, האגוזים, השום, מיץ הלימון, שמן הזית ופתיתי הפרמזן עד לקבלת משחה. מוסיפים מלח ופלפל. 3מפזרים מעל הדגים מעט מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ושמן זית. 4מחממים מחבת ומוסיפים 4-5 כפות שמן זית. צולים את הדגים כדקה מכל צד. 5מוציאים את הדגים לפני שהם מוכנים ומעבירים לתבנית. על כל דג מורחים מעט מהפסטו ומכניסים לתנור ל- 5-8 דקות. 6מוציאים את הדגים מהתנור ומניחים אחד על השני. 7להכנת הטבולה: שוטפים את הפטרוזיליה ומייבשים היטב. מסירים את הגבעולים וקוצצים (אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל יש להשגיח שלא יהפכו למחית). 8משרים את הבורגול במים קרים למשך 10 דקות, מסננים וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודפי המים. 9שמים את הבורגול בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, כמון, ומחצית ממיץ הלימון ושמן הזית. מניחים לבורגול לספוג את הרוטב למשך כחצי שעה, או עד שיתרכך. 10זמן קצר לפני ההגשה, מוסיפים את הבורגול בהדרגה לתערובת הפטרוזיליה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלנים. מוסיפים עוד מהלימון, מהכמון ומשמן הזית, לפי הטעם, ומערבבים היטב. טעמו של הסלט צריך להיות מודגש בחמצמצות הלימון. 11להגשה: מניחים את הדגים אחד על השני בצלחת גדולה ושטוחה, לצידם מניחים סלט טבולה ועליו פרוסות עגבניות דקיקות. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |