
דג חריף מרוקאיפיסות סלמון עסיסיות מתובלות היטב, עם שום, פלפל אדום חריף והמון כוסברה![]() צילום: ד"ר אורית ארבל, קואלה מבשלת |
המצרכים :
לתערובת התיבול:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי תערובת התיבול בקערה ומניחים בצד. 2מניחים בסיר את החומוס, השום וחלק מהכוסברה (כל אלה יהיו מתחת לדג). 3מורחים את הדגים היטב ומכל הכיוונים בתערובת התבלינים, ומסדרים בסיר. 4מניחים מלמעלה את הפלפלים החריפים ומפזרים בנדיבות כוסברה מעל הכל. 5ממלאים את הסיר מים בזהירות - כדאי לעשות את זה מהצד, כדי שהתיבול לא יישטף מהדג. שימו לב, המים צריכים להגיע רק עד מחצית מגובה הדגים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. 6מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את המכסה וממשיכים בבישול על אש נמוכה. * חשוב מאוד: לאורך כל זמן הבישול צריך לערבב את הרוטב על ידי סיבוב וטלטול הסיר מצד לצד בעדינות. מדי פעם יש להטות את הסיר הצדה, לקחת רוטב בעזרת כף ולצקת בעדינות רבה בצדי הדג (לא לגעת בדג מלמעלה כדי לא לפגוע בתיבול). 7מבשלים עד לצמצום המים במידה הרצויה. אפשר לסיים את הבישול בשלב הזה, או לחכות שהנוזלים יצטמצמו והרוטב יתמעט. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |