אוכל
אוכל
דגים

גפילטע פיש

הדעות עליו חלוקות אבל למרות זאת, אף ליל סדר לא שלם בלעדיו. קבלו את הגרסה הקלאסית והטובה לגפילטע פיש, שעם יד על הלב, הוא כל כך טעים

|מאסטר שף VIP| פורסם15:21
גפילטע פיש (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקציצות:

  • 1/2 קילו קרפיון טחון
  • 1 בצל
  • ½ גזר
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות שטוחות של קמח מצה

למרק:

  • 3 ליטר מים

  • 1 בצל
  • 1 גזר
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור שמיר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר
  • עצמות מקרפיון אחד

אופן ההכנה:

1הקציצות: טוחנים את הדג ביחד עם הגזר והבצל, מוסיפים ביצה, מלח ופלפל ומערבבים.

2מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את קמח המצה, מערבבים שוב ונותנים לעיסה לנוח 20 דקות במקרר.

3המרק: מרתיחים את הירקות ב-3 ליטר מים ביחד עם עצמות הדג, המלח, הפלפל והסוכר. משאירים את הסיר במצב רתיחה במשך כחצי שעה.

4מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר. (ניתן לשמור את הגזר לקישוט הקציצה).

5יוצרים קציצות מעיסת הדגים. מרתיחים שוב את המרק המסונן, מוסיפים אליו את הקציצות ומבשלים כ-40 דקות על אש גבוהה

6מוציאים את הקציצות מהמרק, מצננים ומגישים עם חזרת וקישוט של טבעת גזר על כל קציצה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il