אוכל
אוכל
דגים

בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול

דג עסיסי, צרוב וזהוב בליווי פטריות, זיתים ובצלים בזיגוג יין לבן וחמאה

|מסעדת bariba| פורסם15:00
בורי צרוב עם ירקות מוקפצים ובורגול (צילום: דנה מאירזון,  יחסי ציבור )
צילום: דנה מאירזון, יחסי ציבור
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 דגי בורי מפולטים ונקיים מעצמות

  • 200 גרם בורגול
  • 100 גרם שעועית ירוקה רחבה
  • שמן זית
  • 25 גרם פטריות פורטובלו
  • 25 גרם פטריות שמפיניון
  • 2 בצלים סגולים
  • 50 גרם זיתים קלמטה (שחורים) מגורענים
  • 2 שיני שום
  • כף יין לבן יבש
  • 25 גרם חמאה
  • מלח ופלפל
  • 1 חופן בייבי תרד
  • מוגש עם יוגורט צאן 4.5% - 3 כפות לכל מנה (סה"כ 12 כפות)

אופן ההכנה:

1משרים את הבורגול במים פושרים כחצי שעה. מסננים את המים. 2. חותכים את השעועית לפרוסות של כ-4 ס"מ רוחב. חולטים שתי דקות ומוצאים למי קרח. 3. מקפיצים במחבת עם קצת שמן זית על אש גבוהה: 2 סוגי פטריות, בצל, שעועית, זיתים, שום, בורגול למשך כ-1 דקה. מוסיפים את היין, החמאה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים את האש, מוסיפים את הבייבי תרד. 4. להכנת הדג: במחבת מחומם מראש, עם קצת שמן זית, מניחים את הדג (צד העור על המחבת) כ- 2 דקות, על אש גבוהה. בודקים את צבע העור - עד שמזהיב ופריך. הופכים את הדג ל2- דקות נוספות על האש, עד שמוכן.

5להגשה: בצלחת רחבה, מורחים שכבת יוגורט דקה כבסיס, מניחים את הבורגול והירקות המוקפצים במרכז הצלחת. לבסוף מניחים את הדג מעל ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il