אוכל
אוכל
דגים

תבשיל לוקוס חריף בעגבניות ופלפלים

למי שמתחשק קצת חגיגה בעיניים ובפה זו המנה בשבילו: פילה לוקוס עם לימונים, עגבניות בשלות להפליא, פלפלים חריפים וצרור כוסברה עזת טעם בעשרים דקות של עבודה קלילה

|לאפות, לבשל, לאהוב| פורסם17:34
תבשיל לוקוס חריף בעגבניות ופלפלים (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
Rating:525reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לדג:

  • 600 גרם פילה מלוקוס או דג ים אחר (כמו מוסר או לברק), ללא עור ואדרות

  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח גס או מלח ים אטלנטי

לרוטב:

  • 3-4 כפות שמן

  • 4-6 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
  • כפית שבבי פלפל צ'ילי גרוס (שאטה)

    כפית פפריקה מתוקה

  • חופן קטן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
  • 6-7 עגבניות בשלות ויפות, קלופות וחתוכות גס
  • 2-3 פלפלים ירוקים ו/או אדומים חריפים, חתוכים גס (אפשר פחות לפי הטעם)
  • 2 לימונים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה גס
  • 3-4 פלפלים חריפים יבשים שלמים

אופן ההכנה:

1הרוטב: בסיר שמים את השמן, השום, שבבי הצ'ילי והפפריקה. מטגנים מעל להבה בינונית כדקה, עד שיש ריח נעים בחדר.

2מוסיפים את הזיתים הקצוצים, העגבניות, הפלפלים החריפים והלימונים ולבסוף את כל הכוסברה והפלפלים החריפים היבשים. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

3מניחים את הדגים על צלחת, יוצקים מעליהם את מיץ הלימון, מתבלים במלח ומשהים 10 דקות, ואז חותכים לפרוסות עבות.

4מוסיפים את הדגים לתבשיל, ושמים מעל עוד קצת שמן וגבעולי כוסברה. מכסים ומבשלים 10-20 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il