
המצרכים :
לקרם:
לסלסה:
אופן ההכנה:1מנקים את הדגים היטב ושוטפים במים קרירים. 2מרפדים תחתית של סיר אידוי בעלי כרוב ומחוררים אותם חורים רבים באמצעות סכין חדה. מניחים מעל את הדגים עם העור כלפי מטה. מניחים מסביב כוסברה, נענע, פלפל צ'ילי חתוך ורצועות ג'ינג'ר. מכסים ומניחים בצד (עדיין לא מתחילים בתהליך האידוי). 3מרתיחים בינתיים שני סירים עם מים. 4מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את המרכיבים לקרם. מבשלים את תפוח האדמה, הארטישוקים והסלק במים רותחים עד שהסלק רך. 5חותכים לקוביות קטנות מאוד את כל רכיבי הסלסה. פלפלים חריפים שמים לפי מידת החריפות הרצויה. 6מתבלים במעט רוטב סויה, מעט שמן צ'ילי ומעט שמן שומשום, מוסיפים המון ליים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. 7בסיר השני עם המים הרותחים שמים חתיכות ג'ינג'ר, חופן נענע וחופן כוסברה. שופכים פנימה שלוש כפות רוטב סויה וכף שמן זית. 8מערבבים סויה, ליים, מעט שמן צ'ילי, מעט מאוד מלח, פלפל שחור ומעט שמן שומשום, קוצצים פנימה מעט ג'ינגר טרי. מערבבים היטב ומורחים כמות קטנה בעדינות על הדגים. חוזרים על פעולה זאת פעם נוספת באמצע האידוי. 9מתחילים באידוי: מניחים סיר עם מים רותחים ומעליו את סלסלת האידוי עם הדג. זמן ההכנה נע בין 10 ל-20 דקות ותלוי בעובי הדג. האידוי חייב להתבצע על אש בינונית. 10מעבדים בממחה יד את מרכיבי הקרם עד שנוצר קרם אחיד וחלק בצבע ורוד עמוק. מתבלים במלח, פלפל, ליים, שמן זית ושמנת מתוקה לפי הטעם. 11מסדרים על צלחת את הדגים עם הסלסה מעליהם, ולצידם כמות מעטה של הקרם הוורוד. אפשר להגיש את הדגים עם העשבים המאודים אך את עלי הכרוב מומלץ לא לאכול. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. היכן תוכלו לקנות דגים טריים? ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |