אוכל
אוכל
דגים

פילה בס מאודה עם סלסה קיצית של פירות לצד קרם ארטישוק ירושלמי וסלק

דג מאודה בליווי רוטב סלסה-פירות מרענן וקרם ורוד וקטיפתי של ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה וסלק

|מאסטר שף| פורסם19:11
פילה בס עם ירקות (תמונת AVI: mako)
Rating:4.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • שני פילטים גדולים של בס טרי או דג ים אחר
  • עלי כרוב
  • חופן כוסברה
  • חופן נענע
  • פלפל צ'ילי חריף
  • שורש ג'ינג'ר, חתוך לרצועות
  • מלח ופלפל
  • רוטב סויה
  • ליים

לקרם:

  • תפוח אדמה אחד
  • שלושה ארטישוקים ירושלמיים גדולים וקשים
  • סלק אחד גדול
  • 30 גרם ג'ינג'ר טרי
  • שמן זית
  • רבע כוס שמנת מתוקה 32% ומעלה

לסלסה:

  • מנגו קשה יחסית
  • אפרסק לבן קשה
  • פלפל צ'ילי אדום טרי
  • פלפל ירוק חריף
  • 2 צנוניות קטנות
  • 10 עלי נענע
  • 10 עלי כוסברה
  • 10 גרם ג'ינג'ר טרי
  • ליים
  • שמן צ'ילי
  • שמן שומשום
  • רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מנקים את הדגים היטב ושוטפים במים קרירים.

2מרפדים תחתית של סיר אידוי בעלי כרוב ומחוררים אותם חורים רבים באמצעות סכין חדה. מניחים מעל את הדגים עם העור כלפי מטה. מניחים מסביב כוסברה, נענע, פלפל צ'ילי חתוך ורצועות ג'ינג'ר. מכסים ומניחים בצד (עדיין לא מתחילים בתהליך האידוי).

3מרתיחים בינתיים שני סירים עם מים.

4מקלפים וחותכים לקוביות קטנות את המרכיבים לקרם. מבשלים את תפוח האדמה, הארטישוקים והסלק במים רותחים עד שהסלק רך.

5חותכים לקוביות קטנות מאוד את כל רכיבי הסלסה. פלפלים חריפים שמים לפי מידת החריפות הרצויה.

6מתבלים במעט רוטב סויה, מעט שמן צ'ילי ומעט שמן שומשום, מוסיפים המון ליים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

7בסיר השני עם המים הרותחים שמים חתיכות ג'ינג'ר, חופן נענע וחופן כוסברה. שופכים פנימה שלוש כפות רוטב סויה וכף שמן זית.

8מערבבים סויה, ליים, מעט שמן צ'ילי, מעט מאוד מלח, פלפל שחור ומעט שמן שומשום, קוצצים פנימה מעט ג'ינגר טרי. מערבבים היטב ומורחים כמות קטנה בעדינות על הדגים. חוזרים על פעולה זאת פעם נוספת באמצע האידוי.

9מתחילים באידוי: מניחים סיר עם מים רותחים ומעליו את סלסלת האידוי עם הדג. זמן ההכנה נע בין 10 ל-20 דקות ותלוי בעובי הדג. האידוי חייב להתבצע על אש בינונית.

10מעבדים בממחה יד את מרכיבי הקרם עד שנוצר קרם אחיד וחלק בצבע ורוד עמוק. מתבלים במלח, פלפל, ליים, שמן זית ושמנת מתוקה לפי הטעם.

11מסדרים על צלחת את הדגים עם הסלסה מעליהם, ולצידם כמות מעטה של הקרם הוורוד. אפשר להגיש את הדגים עם העשבים המאודים אך את עלי הכרוב מומלץ לא לאכול.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

היכן תוכלו לקנות דגים טריים?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il