אוכל
אוכל
דגים

סלמון אפוי ברוטב יין לבן, שמנת וכרישה

היין הלבן מקפיץ את כל הטעמים והופך את המנה הזו לחוויה אמיתית, כל הנותר לכם לעשות זה להתמוגג

|תנובה| פורסם17:37
סלמון אפוי ברוטב יין לבן, שמנת וכרישה
Rating:4.761reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 נתחי סלמון טרי ללא העור, שטופים היטב
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת

לרוטב

  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1 כרישה, חתוכה לפרוסות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מניחים את הדגים בתבנית, מברישים בחמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור בחום בינוני (170 מעלות) כ-20 דקות. (חשוב לא לאפות יתר על המידה כדי לשמור על עסיסיות הדג).

2לרוטב: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עגבניות השרי, מערבבים כדקה ומכבים את הלהבה.

3להגשה: מניחים את הדג על צלחת ויוצקים מעט רוטב מעל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il