אוכל
אוכל
דגים

סלמון בציפוי דבש מפרחי אבוקדו

דג עסיסי בציפוי מתקתק מוגש על סלסה ירוקה

|יד מרדכי| פורסם10:01
סלמון (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:3.918reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1/8 כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'

  • 1 כף מעדן משמש 100% פרי של 'יד מרדכי'
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/8 כוס חומץ יין לבן
  • 1/8 כוס סויה (לא חובה)
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל- 4 פרוסות שוות (כולל העור)
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
  • פלפל שחור

לסלסה

  • 3 מלפפונים קלופים

  • 1/2 אבוקדו מקולף
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 פלפל אדום חריף חתוך לחתיכות קטנות
  • 100 גרם בוטנים קלויים, מומלחים וקצוצים (ניתן להחליף בשקדים)
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
  • 1 כף חומץ יין לבן

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה שום, דבש, מעדן משמש, סויה, מעט פלפל וחומץ.

2במחבת בינונית מחממים את שמן הזית לטיגון וצולים את פרוסות הסלמון, כאשר מניחים את עור הדג על גבי המחבת וצולים לפחות 3 דקות על אש גבוהה או עד שהעור מזהיב מאוד. הופכים את הדגים וצולים כשתי דקות נוספות.

3יוצקים מעל הדגים את תערובת הדבש ומחממים כדקה. מורידים מהאש ושומרים חם במחבת עד להגשה.

4לסלסה: חותכים את המלפפונים והאבוקדו לרצועות דקות וארוכות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר, צ'ילי, בוטנים, שמן זית לתיבול, כוסברה וחומץ ומערבבים.

5מניחים את הסלמון החם על צלחת הגשה ויוצקים מעל את הסלסה הירוקה. (במידת הצורך מחממים את הדג שוב לדקה או שתיים).

>> לעודמנות ראשונותמומלצות לארוחת החג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il