
פילה מוסר עם במיה ולימון כבושמתכון לדג עם נגיעה של טעם צפון אפריקאי. מנה מרשימה ומעדן לחיך![]() צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים במחבת על להבה בינונית 4 כפות שמן זית ו-8 שיני שום. מתבלים את הדג בפלפל לבן. כשהמחבת חמה מספיק מניחים בתוכה את הדג כשהעור כלפי מטה, וצורבים עד שהדג נפרד מעצמו מהמחבת. 2הופכים ומטגנים עד שהדג מוכן, במשך 5-6 דקות (תלוי בעובי הדג). במקביל, במחבת נוספת, על להבה בינונית, מוסיפים 6 כפות שמן זית, בצל וכרישה. מזהיבים, מוסיפים במיה ומקפיצים במשך 2-3 דקות עד להתרככות הבמיה. 3מוסיפים את שיני השום מהמחבת שצרבנו בה את הדג, את התימין ואת היין הלבן. מצמצמים את הנוזלים, מסירים מהלהבה ומוסיפים לימון כבוש וחמאה. מערבבים עד לספיגת החמאה ולקבלת רוטב אחיד. הגשה: מסדרים בצלחת את הבמיה, את הדג מעל, ומניחים מעל 2 פרוסות של גבינת עזים. * המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי7 הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |