מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
דגים

פילה מוסר עם במיה ולימון כבוש

מתכון לדג עם נגיעה של טעם צפון אפריקאי. מנה מרשימה ומעדן לחיך

|גלובס| פורסם20:06
פילה מוסר ים על ארטישוק ירושלמי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • שמן זית
  • 8 שיני שום עם הקליפה (יש למעוך מעט את השיניים כדי שיצא הטעם)
  • פלפל לבן
  • 1 קילוגרם פילה מוסר (פילה נקי עם העור)
  • 1 בצל סגול בינוני פרוס דק
  • 1 חופן כרישה חתוכה גס
  • 500 גרם במיה שטופה
  • 3 ענפים של תימין
  • רבע כוס יין לבן (מומלץ באיכות טובה)
  • 8 פרוסות לימון כבוש שטוף ומסונן (יש לסלק גרעינים כדי שלא יהיו הפתעות מרות)
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת על להבה בינונית 4 כפות שמן זית ו-8 שיני שום. מתבלים את הדג בפלפל לבן. כשהמחבת חמה מספיק מניחים בתוכה את הדג כשהעור כלפי מטה, וצורבים עד שהדג נפרד מעצמו מהמחבת.

2הופכים ומטגנים עד שהדג מוכן, במשך 5-6 דקות (תלוי בעובי הדג). במקביל, במחבת נוספת, על להבה בינונית, מוסיפים 6 כפות שמן זית, בצל וכרישה. מזהיבים, מוסיפים במיה ומקפיצים במשך 2-3 דקות עד להתרככות הבמיה.

3מוסיפים את שיני השום מהמחבת שצרבנו בה את הדג, את התימין ואת היין הלבן. מצמצמים את הנוזלים, מסירים מהלהבה ומוסיפים לימון כבוש וחמאה. מערבבים עד לספיגת החמאה ולקבלת רוטב אחיד.

הגשה: מסדרים בצלחת את הבמיה, את הדג מעל, ומניחים מעל 2 פרוסות של גבינת עזים.

* המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי7

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il