אוכל
אוכל
דגים

קציצות דגים ברוטב אסייתי

סמדי בומבה מציגה מתכון לקציצות דגים עסיסיות ועשירות עם רוטב ארומטי משגע

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם18:17
קציצות דגים ברוטב אסייאתי (צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים)
צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
Rating:4.824reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לקציצות

  • שני פילה דג בס טחון
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פרורי פנקו
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • כף ג'ינג'ר קצוץ
  • פלפל אדום חריף קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות היטב
  • 1/2 כוס פירורי פנקו
  • כפית מלח
  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • ביצה

לרוטב

  • 1/2 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
  • 1/2 ליטר חלב קוקוס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 2 עגבניות חתוכות לשמיניות
  • 12 עלי בזיליקום קצוצים
  • פלפל חריף לפי הטעם חתוך לפרוסות

לאורז

  • כוס אורז
  • 2 כוסות מים
  • חבילה בצל ירוק חתוכים לג'וליאנים

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את כל החומרים של הקציצות ומניחים במקרר לשעה.

2במקביל מניחים בסיר שמן שומשום ומטגנים קלות את הג'ינג'ר עם השום, פלפל חריף והעגבניות.

3מוסיפים את מחצית מכמות ציר העוף והבזיליקום ומבשלים כ- 20 דקות.

4מוסיפים את חלב הקוקוס והסויה וממשיכים לבשל עד לרתיחה.

5מכינים מהתערובת קציצות ומחליקים לסיר בעדינות.

6ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

7מטגנים אורז כדקה ומוסיפים מים ואת שארית ציר העוף.

8חותכים בצל ירוק לג'וליאנים ומוסיפים לאחר שהמים של האורז רותחים. ממשיכים לבשל כעשרים דקות.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il