אוכל
אוכל
דגים

פילה דג ברבוניה על מצע של ארטישוק

זהירות זה ממכר! מתכן מהיר וקל לנישנוש הדגים האולטימטיבי, קדימה לעבודה

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם19:49
פילטים של ברבוניות מטוגנות על מצע של יוגורט מתובל
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 נתחי דגי ברבונייה (או 2 דגי אדמונית) נקיים מפולטים
  • 6 תחתיות ארטישוקים נקיים מושרים במיץ לימון (למנוע השחרה) חתוכים לפרוסות
  • 2 בצלי שלוט קצוצים
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 גבעולי קורנית
  • 4 כפות יין לבן יבש
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/2 ליטר ציר ירקות
  • 4 כפות שמן זית לתערובת הארטישוק

להגשה

  • 300 גרם במיה מבושלת (אופציונאלי)
  • 1 גבעול קורנית חצוי לשתיים
  • 1 עגבנייה, קלופה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1יוצקים לסיר שמן זית, מוסיפים את השאלוטים, תחתיות הארטישוק, שום כתוש, קורנית ומערבבים. כשהירקות מתחילים להזהיב מעט, בוזקים יין לבן יבש, מלח, פלפל וציר ירקות. מבשלים עד אשר הארטישוק רך.

2במקביל מתבלים את הדג במלח ופלפל .

3מכניסים את תבשיל הארטישוק למעבד מזון (שומרים מעט מהנוזלים בצד) ומעבדים עד לקבלת מרקם עדין וחלק.

4מוסיפים 4 כפות שמן זית ומלח וממשיכים לעבד.

5יוצקים שמן זית למחבת טפלון ומטגנים את הדג מצידו של העור (לא יותר מ2 דקות).

הגשה:

מניחים במיה בצלחת הגשה, יוצקים רוטב ארטישוק מסביב, מפזרים מעט קוביות עגבנייה, וגבעולי קורנית.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il