אוכל
אוכל
דגים

פילה מוסר ואפונה ירוקה

מנת דג מהממת מבית היוצר של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים המפורסמת, ללקק את האצבעות

פילה מוסר ואפונה ירוקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1.200 ק"ג פילה מוסר (6 יחידות)
  • תבלין דג לתנור (או תערובת של מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקורט כורכום)
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כוסות אפונה ירוקה
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ לקוביות קטנות
  • 10 עלי נענע
  • 2 כוסות (480 מ"ל) ציר ירקות
  • מלח

אופן ההכנה:

1מתבלים את פילה המוסר בתבלין דג בכמות נדיבה משני צדדיו וממליחים מעט.

2מחממים שמן זית במחבת עמוקה (עם מכסה) ומזהיבים את הבצל ואת השום הקצוץ.

3מניחים את פילה הדג על התערובת ומטגנים למשך דקה.

4מוסיפים למחבת אפונה, פלפל אדום מתוק, עלי נענע וציר ירקות, וממליחים.

5מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il