אוכל
אוכל
דגים

מרק מיסו אסייתי עם סלמון וירקות

מנה אסייתית של מרק מיסו עם ברוקולי, פטריות אנוקי וסלמון

|מאסטר שף| פורסם00:56
מרק מיסו עם סלמון וירקות של מסרט וולדמיכאל (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.730reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 300 גרם סלמון

  • 3 כפות משחת מיסו לבן
  • 1/2 ליטר ציר דגים (או מים)
  • חצי צ'ילי אדום טרי
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 עלה קפיר ליים
  • ראש ברוקולי
  • 1/4 ראש כרוב
  • ראש וחצי פטריות אנוקי, מופרדות
  • שמן שומשום להגשה

אופן ההכנה:

1במחבת עמוק או סיר גדול ממיסים את המיסו עם ציר הדגים, חשוב לשים לב לא לתת לזה לרתוח!

2חותכים את הצ'ילי והג'ינג'ר לעיגולים דקים, ומכניסים עם הקפיר ליים למחבת.

3מכניסים למחבת את הסלמון כשהעור שלו כלפי מטה. משקים בעזרת כף את הסלמון ללא הפסקה ברוטב במחבת, על מנת שגם החלק העליון של הדג יתחמם ולא יתייבש. כשהדג מוצק מלמעלה הוא מבושל.

4מוציאים את הדג בעדינות רבה ומניחה בצלחת. חותכת את הירקות באופן גס, מכניסים לסיר ומבשלים כ-5 דקות.

5בינתיים, מקלפים את העור של הדג ומפוררים אותו לפי כיוון הסיבים – לכדי רצועות דקות.

6מכינים את צלחות המרק להגשה – יוצקים שמן שומשום בכל קערה ומצפים אותה בשכבה דקה. מניחים בקערה מעט ירקות, מעליהם מעט רצועות סלמון, שוב ירקות ושוב סלמון. שופכים מסביב לשכבות את המרק, כך שיהיה בגובה של שליש הירקות והדג.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il