אוכל
אוכל
דגים

מוס טונה

ממרח ביתי ומעולה שמעלה ניחוחות נוסטלגיים של שנות השמונים

|mako| פורסם14:46
מוס טונה (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:499reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 קופסאות טונה

  • בצל מגורד ומסונן
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות קטשופ
  • גביע שמנת חמוצה 9 אחוז
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
  • שקית ג'לטין
  • חצי כוס מים חמים

כלים

  • כוס לג'לטין

  • קערת ערבוב
  • פומפייה
  • סיר להמסת הג'לטין
  • כף ערבוב
  • כלי מעוצב לתערובת שמתאים לקירור
  • בלנדר (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:

1מערבבים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים. ממתינים כחצי שעה, עד שמתקשה.

2מעבירים לחימום בסיר עד שהג'לטין מתפרק, ומצננים.

3מסננים את הטונה, מוערכים קלות ומעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון, המיונז, הקטשופ, הבצל המגורר, השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והג'לטין המוכן לשימוש.

4מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אני מעדיפה להעביר את התערובת בבלנדר, כדי למנוע גושים ובליטות במוס.

5מעבירים לקערה עמוקה ויפה, ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות (אם ממהרים – שעה בפריזר ועוד שעה במקרר). הופכים ומגישים.

הצעת הגשה: מוס טונה עובד יופי על טוסטים קטנים, חלה של שבת, וגם סתם ככה, בלי מתווכים, על מזלג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il