
סלט כרוב צלוי ועדשיםיש מצב שהטרנד של סלטים מכרוב שנצלה בתנור הוא הטעים ביותר של הרגע, ואחרי ששדרגנו אותו עם עדשים שחורות ועגבניות אנחנו מרגישים שלגמרי עלינו פה על משהו. וחוץ מזה, כל כך כיף להכניס משהו בריא לגוף העייף הזה![]() צילום: צילום ביתי |
כרוב הוא מהדברים שאנחנו קודם קונים ורק אז חושבים מה לעשות איתם.מתכונים טובים עם כרובלא חסר, וגם אם אין השראה - תמיד טעים לקצוץ כרוב ולתבל אותו בשמן, לימון ומלח. ברכישת הכרוב האחרונה שלנו חשבנו בכל זאת להכין משהו אחר, ושוטטנו ברשת לקבלת רעיונות. עד מהרה קפץ עלינו טרנד של סלט כרוב צלוי, בכל מיני צורות וגרסאות שהמשותף להן הוא צלייה של כרוב קצוץ - לא פרוס ל"סטייק" - ואז ערבוב שלו עם רוטב. על הטרנד הזה התבססנו, וכדי להפוך את המנה לכזו שהיא גם מרעננת וגם משביעה - הוספנו לו עדשים שחורות ועגבניות שרי. את כל זה ערבבנו עם רוטב ויניגרט - והתוצאה הייתה כל כך מושלמת שהיינו חייבים להביא אותה בפניכם. המצרכים (6 מנות):
לרוטב ויניגרט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2קוצצים את הכרוב ומפזרים בתבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחת. מתיזים שמן זית, מתבלים ומערבבים בידיים. כרוב צלוי. עונג בפני עצמו|צילום: צילום ביתי3צולים את הכרוב כחצי שעה, עד שהוא מזהיב יפה. כדאי לערבב מדי פעם, כי אף תנור לא מחמם באופן לגמרי אחיד. 4בזמן שהכרוב בתנור מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים (לפחות 3 כוסות של מים, ועדיף יותר). כשהעדשים מתחילות להתרכך אבל עדיין לא הופכות עיסתיות (עניין של כ-20 דקות) מורידים מהאש ומסננים. 5קוצצים את עגבניות השרי. 6מכינים את הוויניגרט (את הרוטב המושלם הזה לקחנו מהמתכון הזה לסלט ירוק): מערבבים את כל המרכיבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 7מערבבים את הכרוב הצלוי, העדשים המבושלות והעגבניות הקצוצות עם כמות רוטב לטעמכם (הכמות שבמתכון גדולה יותר ממה שצריך לסלט). 8מגישים בטמפרטורת החדר. סלט כרוב צלוי ועדשים, נשאר רק לערבב|צילום: צילום ביתיהערות: ** האם אפשר להשתמש בכרוב סגול? לא ניסינו אבל אנחנו בטוחים שזה טעים באותה המידה. ** האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים ירוקות או כתומות? בעדשים ירוקות כן, אבל סביר שהן יותר יימעכו והסלט יהיה פחות אסתטי. עדשים כתומות פחות מתאימות פה. ** חייבים להכין ויניגרט? לא, אפשר לתבל במלח, פלפל, לימון ושמן זית לפי העין. יהיה טעים. ** חייבים עגבניות שרי? לא, אפשר להחליף אותן בשתיים-שלוש עגבניות רגילות, קצוצות. ** כמה זמן הסלט נשמר? 2-3 ימים במקרר. אם לא מוסיפים את עגבניות השרי עד ההגשה יחזיק גם 4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |