המתכון תוקן ונערך מחדש באפריל 2022
1 לתערובת האספרסו: מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהסוכר נמס.
2 לקרם המסקרפונה: מקציפים במעבד מזון חשמלי או ידני את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה ומקציפים במשך שתי דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם יציב וחזק.
3 מצננים במקרר.
4 מקציפים את החלמונים והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את תמצית הווניל, האמרטו והברנדי בזילוף עדין תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף את החלמונים במשך עשר דקות עד שמתקבל קצף תפוח, אוורירי ובהיר.
5 מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים במשך דקה עד לקבלת קרם אחיד.
6 להרכבת הטירמיסו: טובלים בישקוטים בתערובת האספרסו (חשוב להקפיד על טבילה קצרה כך שהבישקוטים לא נספגים לחלוטין), מנערים בעדינות את הבישקוטים משאריות הנוזל ומסדרים אותם בתבנית זה לצד זה.
7 יוצקים מעל הבישקוטים מחצית מקרם המסקרפונה ומשטחים בעזרת מרית כך שכל הבישקוטים מכוסים בקרם והקרם מרוח בשכבה אחידה באותו הגובה.
8 מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו.
9 יוצקים מעל הבישקוטים את יתרת קרם המסקרפונה ומורחים באותה הצורה כמו שמרחנו על גבי השכבה הראשונה.
10 מכסים את התבנית בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 24 שעות.
11 לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת קקאו.
טיפ: להצלחת המנה חשוב להשתמש בגבינת מסקרפונה משובחת.