הכנת הפוטוצ'יני: מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הביצה ושוקולד מריר ליצירת בצק. מניחים כ-10 דקות, עוטפים בשקית ניילון ומעבירים למקרר לשעה. מרדדים במכונת פסטה, וחותכים לפטוצ'יני דקים. מבשלים במים רותחים כ-3-4 דקות עד שמוכנים. מסננים ומעבירים מיד למי קרח לצינון ועצירת בישול.
לציפוי: מערבבים בעדינות את הקצפת, כף סוכר, תמצית וניל וכף אבקת קקאו. מסדרים את הפוטוצ'יני בצלחת, מעל זה את הקצפת החומה, מעל כדור וניל, ומזליפים קצת סירופ שוקולד. אפשר לקשט עם תות.