
פסטה ברוטב פטריות ושמנת מהמםהכירו את רוטב הבאסקו: רוטב עשיר שמכינים מארבעה סוגי פטריות, קצת תימין, שמנת מתוקה ומיץ לימון. רוצים להרגיש איטליה במטבח, אבל ממש בקלות? זאת ההזדמנות שלכם![]() צילום: בועז לביא, מסעדת בליני |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את הפטריות המיובשות למשך כשעתיים בקערה עם מים רותחים עד כדי כיסוי. 2מניחים את הפטריות הטריות במחבת עם החמאה והתימין ומטגנים עד כדי הזהבתן. 3מוסיפים את הפטריות המיובשות עם הנוזל ומביאים לרתיחה. 4מוסיפים את השמנת והלימון, מצמצמים עד שהרוטב מקבל מרקם קרמי (כ-5 דקות) ומתבלים במלח ובפלפל. 5מבשלים פסטה (מומלץ פטוצ'יני) על פי הוראות היצרן ומוסיפים לרוטב. * במהלך החודשים אוקטובר-דצמבר תקייםבליני, בית האוכל האיטלקי הכפרי שבנווה צדק, פסטיבל פטריות, בסימן מחווה לפסטיבל הכמהין המסורתי הנחגג באיטליה בעת הזו. במהלך תקופה זו יוגש במקום תפריט מיוחד, שבו יככבו פטריות על זניהן השונים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |