אוכל
אוכל

הפירה המושלם

פירה בדיוק כמו שצריך. טעים, קטיפתי ונימוח עם חמאה ומעט חלב

|mako אוכל| פורסם14:45
פירה מוכן (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.244reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • קילו תפודים – בערך באותו גודל
  • כף שטוחה מלח
  • 60 גרם חמאה לא מלוחה (רובושון שם 450 גרם, ורק רבע כוס של חלב)
  • חצי כוס-כוס חלב חמים

אופן ההכנה:

1מקלפים את התפודים וחוצים לשניים, בדיוק במרכז. מעבירים לסיר ומכסים במים קרים. מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

2מנמיכים את האש כך שהרתיחה תהיה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים את התפודים כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

3מועכים את התפודים בממחה רגיל או כמו בתמונה, מוסיפים את החמאה ומועכים עד שהיא נטמעת היטב. אם התפודים התקררו בינתיים, אפשר להדליק מתחת לסיר אש קטנה.

4מוסיפים את החלב החם ומערבבים מעט בעזרת מטרפה. ממליחים אם צריך.

כל הטיפים לפירה המושלם מחכים לכם כאן

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il