
עוגת אגסים, מסקרפונה ואגוזי לוזהאגסים בשוק במחיר ממש טוב - זמן מעולה להכין את עוגת הסנדוויץ' האיטלקית הזאת, עם שכבות בצק אגוזי לוז, קרם מסקרפונה עשיר וסירופ אגסים מתוק. עוגה מקסימה שתעשה לכם נעים בסוף השבוע הקרובחן שוקרון|mako אוכל| פורסם14/08/1507:16 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
המצרכים :לעוגת הבסיס:
לאגסים בסירופ:
לסירופ סוכר:
למלית מסקרפונה:
אופן ההכנה:1מכינים את עוגות הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. ממיסים במיקרוגל או על גבי להבה קטנה את החמאה ומצננים מעט. 2במעבד מזון או במטחנה קטנה טוחנים דק את האגוזים יחד עם הקמח. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לקצף יציב במשך כ-10 דקות במהירות גבוהה. מקפלים פנימה בעדינות את האגוזים עד לפיזור מלא. מוסיפים גם את החמאה המומסת ומערבבים עד להטמעה. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות ואופים כל תבנית כ-15-18 דקות או עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים בתבנית אחת אופים כ-40-45 דקות). מצננים את העוגה לחלוטין. עוגה שנאפתה בתבנית אחת פורסים לרוחבה לאחר שהצטננה במלואה. 3מכינים את האגסים בסירופ: קולפים, מנקים מליבה וקוצצים את האגסים לקוביות קטנות בגודל של 1X1 ס"מ. מניחים בסיר קטן. מוסיפים את מיץ הלימון והקורנפלור, מביאים לרתיחה על גבי להבה קטנה-בינונית במשך כ-5 דקות עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש, ומוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין. 4מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין ונוצר סירופ. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לטמפרטורת החדר. 5מכינים את מלית המסקרפונה: מקציפים במיקסר את המסקרפונה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קרם דמוי קצפת. מעבירים לקערה גדולה אחרת. מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה - תחילה כשליש מכמות הקצפת ואחר כך את כל היתר. מוסיפים גם את האגסים יחד עם הסירופ ומקפלים היטב עד לפיזור אחיד. 6מרכיבים את העוגה: מעבירים את אחת מעוגות הבסיס לצלחת הגשה, ומברישים במחצית מכמות סירופ הסוכר. סוגרים על גבי הבסיס את הקפיץ של התבנית, ומורחים מעל את כל כמות מלית המסקרפונה. מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומברישים במחצית השנייה של הסירופ. מעבירים לקירור למשך כשעתיים לכל הפחות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור כשהיא עטופה היטב. בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי. >> קיפודי אורז לילדים ועוד מתכונים שווים>> ביצה עלומה עף על מסעדת משייה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |