אוכל
אוכל

סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה

מתכון לסמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה שרק צריך לידו סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחת ערב שלמה. האתגר האמיתי הוא להתאפק עם הביס הראשון ברגע שהם יוצאים זהובים וריחניים מהתנור

|mako אוכל| פורסם15:00
סמבוסק פיצה  (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.7485reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ
  • 2 וחצי כוסות מים
  • 5 כפות שמן

למילוי:

  • רוטב פיצה מוכן
  • גבינה צהובה מגוררת/מוצרלה מגוררת
  • זיתים מגולענים

לעיטור:

  • ביצה טרופה עם כף מים
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200-220מעלות.

2מכינים את הבצק: שמים בקערה של מיקסר מלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה (אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה).

3מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.

4לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות.

סמבוסק פיצה - הבצקסמבוסק פיצה - הבצק|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5מגלגלים כל כדור בצק לצורת לחמנייה עגולה.

6מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים אותו במרכזו כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים וסוגרים. מברישים בביצה טרופה ומים וזורים שומשום.

סמבוסק פיצה - לפני הקיפולסמבוסק פיצה - לפני הקיפול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

7אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.

* מומלץ להגיש עם ביצה קשה וירקות טריים.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il