
סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיהמתכון לסמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה שרק צריך לידו סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחת ערב שלמה. האתגר האמיתי הוא להתאפק עם הביס הראשון ברגע שהם יוצאים זהובים וריחניים מהתנור![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200-220מעלות. 2מכינים את הבצק: שמים בקערה של מיקסר מלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה (אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה). 3מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות. 4לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות. סמבוסק פיצה - הבצק|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5מגלגלים כל כדור בצק לצורת לחמנייה עגולה. 6מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים אותו במרכזו כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים וסוגרים. מברישים בביצה טרופה ומים וזורים שומשום. סמבוסק פיצה - לפני הקיפול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7אופים כ-10 דקות או עד הזהבה. * מומלץ להגיש עם ביצה קשה וירקות טריים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |