אוכל
אוכל

קיש ברוקולי וגבינת עזים

חוגגים שבועות עם קיש שופע כל טוב: בצק פריך ומלית מברוקולי ירוק ובריא, גבינת עזים רכה ועירית פיקנטית

|באדיבות מחלבות גד| פורסם10:56
פשטידת ברוקולי וגבינת עיזים (צילום: באדיבות מחלבות גד)
צילום: באדיבות מחלבות גד
Rating:4.3221reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • ביצה

למלית:

  • 1 תפרחת ברוקולי בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
  • 3 ביצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
  • 1 גליל גבינת עזים, חתוכה לקוביות 2.5 ס"מ
  • 2-1 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס עירית, קצוצה גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.

2מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות.

5מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות.

6טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס.

7אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות.

8שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

>> הנה עודפשטידת ברוקולימעולה

>> לכל המתכונים לשבועות

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il