
עוגת שוקולד ורוטב טופי מלוחמשחק בפה בין מתוק למלוח הוא אפילו יותר מוצלח כשמדובר בשוקולד מריר ואיכותי בשילוב עם רוטב טופי ונגיעות מלח גסשרה ליברמן|הכי טעים שיש| פורסם25/06/1415:25 ![]() |
המצרכים :(לתבנית עגולה 24 ס"מ):
לרוטב טופי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים את השוקולד והחמאה מעל בן מארי עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה – לאחר כל הוספה טורפים את התערובת במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. 2מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל והליקר ומערבבים עד שהתערובת אחידה. במקביל מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם מעט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. 3מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד לאט ובהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה. 4מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. 5מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת (אפשר גם בתבנית מאורכת) ואופים 30-35 דקות. 6מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת מעט במרכז ועוטפים בנייר אלומיניום בעודה חמה. 7הרוטב: מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל. בקערה מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב פרט לרום ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות להסמכה, מקררים ומוסיפים את הרום. 8מזלפים מעט מהרוטב על פרוסת עוגה או לצדה. מוסיפים כמה פתיתי מלח גס ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |