אוכל
אוכל

עוגת גבינה גן עדן

עוגת גבינה אפויה צחורה כשלג, שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב. בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין

|תנובה| פורסם14:02
עוגת גבינה גן עדן (צילום: דן פרץ, תנובה)
צילום: דן פרץ, תנובה
Rating:4.5250reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 100 גרם ביסקוויטים, טחונים לפירורים
  • 70 גרם חמאה, מומסת

למלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה 5% רכה
  • 120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות שטוחות)
  • 300 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע וחצי)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (שקית)
  • 1 ביצה XL ועוד חלמון
  • מעט גרידה מתפוז או לימון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-150 מעלות.

2מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. מעבירים למקרר.

3מכינים את המלית: מערבלים יחד את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה, חלמון וקליפת תפוז או לימון.

4מוזגים את התערובת לתבנית ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-120 ואופים עוד כ-45 דקות, עד שהתערובת מתייצבת. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

* שומרים במקרר עד שבוע ימים.

גיוונים:

- תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.

- ניתן להניח פירות כמו משמשים או אפרסקים חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות ביחד.

- ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים, מפודרים באבקת סוכר.

- ניתן לצפות ביוגורט מעורבב עם כף אבקת סוכר, כמו בתמונה: מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים את התערובת על העוגה ומשטחים. מחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il