
מותק של כנאפהלא רומנטי, אבל כמה טעים: כנאפה ביתיתליאורה קרן|דרך האוכל| פורסם14/08/1119:39 ![]() צילום: בועז לביא, ifeel |
המצרכים (6 מנות):
לסירופ
אופן ההכנה:1מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ויוצקים עליהן את החמאה המומסת. מעבדים ביד, מפרידים בין האטריות ומערבבים היטב כך שכל האטריות נעטפות בחמאה המומסת. 2משטחים חצי מכמות האטריות על בסיסי התבניות האישיות. מפזרים על כל בסיס מעט מגבינת הריקוטה ומכסים בשכבה נוספת של אטריות. מהדקים את הכנאפה כדי שהשכבות יידבקו זו לזו. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהאטריות משחימות. הסירופ: 1מרתיחים את המים עם הסוכר ומיץ הלימון במשך כ-10 דקות או עד שנוצר סירופ. 2מוסיפים לסירופ את קליפת הלימון המגוררת ואת מי הוורדים (או ניצת התפוז), מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לצינון. מגישים: הופכים כל מאפה על צלחת הגשה, יוצקים מעליו מעט מהסירופ ומקשטים בפיסטוקים, באגוזים הקצוצים או בפירות המסוכרים. אפשר לפזר מעל גם קינמון מעורבב במעט סוכר ואגוזים. מגישים כשהכנאפה חמימה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |