אוכל
אוכל

קינוח פטה כבשים של מסעדת שולחן

עומר מילר עם המתכון לקינוח הדגל שלו: קציפת פטה, דבש מתובל ופיסטוקים

|mako אוכל| פורסם09:44
קינוח פטה כבשים של מסעדת שולחן (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 14 גרם ג'לטין
  • 4-5 כפות מים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים
  • 500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
  • להגשה: דבש או פיסטוקים מקורמלים
  • מעט עלי תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מניחים את הג'לטין בקערית עם המים ל-20 דקות, על מנת שיתרכך.

2מעבירים לסיר עם 5 כפות שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות.

3במעבד מזון טוחנים את המחאה עד ריכוך. מוסיפים את גבינת הפטה ומעבדים שנית. מוסיפים את הגבינה הלבנה.

4מסננים את הג'לטין ומוסיפים את הנוזל לתערובת במעבד המזון.

5מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת חזקה. מערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.

6מעבירים את המסה לכוסיות פלסטיק קטנות או לתבנית בקוטר 18 ס"מ. מקפיאים שעה ומעבירים למקרר עד להגשה.

7מגישים עם דבש חמים או פיסטוקים, ואפשר גם לפזר עלי תימין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il