
שבלולי פילו במילוי דלורית וגבינותהמתכונים האהובים עלינו ביותר הם אלה שלוקחים מעט ונותנים הרבה. שבלולי הפילו האלה כל כך קלים להכנה, שכמעט לא נעים לנו מכמה שהם מרשימים וטעימים. טוב נו, זה שקר, נעים לנו מאודאינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם01/11/1107:00 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):למלית:
לשבלולים:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים את הדלורית עם הגבינות, תבלינים, שום ושמן זית. 3על משטח נקי ויבש פורשים עלה של פילו, את שאר החבילה מכסים בינתיים במגבת. 4מרססים בספריי שמן את העלה, מקפלים לשניים לאורך ומסדרים כ-2 כפות מהמלית לאורך העלה המקופל, צמוד לשוליים. מגלגלים את העלה לגליל ואז לשבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. חוזרים על הפעולה עם 9 עלי פילו נוספים. 5אופים כ-20 דקות, עד שהשבלולים הופכים שזופים. לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |