אוכל
אוכל

שבלולי פילו במילוי דלורית וגבינות

המתכונים האהובים עלינו ביותר הם אלה שלוקחים מעט ונותנים הרבה. שבלולי הפילו האלה כל כך קלים להכנה, שכמעט לא נעים לנו מכמה שהם מרשימים וטעימים. טוב נו, זה שקר, נעים לנו מאוד

|mako אוכל| פורסם07:00
שבלולי פילו במילוי דלורית וגבינות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.812reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

למלית:

  • 2 דלוריות בינוניות-גדולות, מבושלות, קלופות ומרוסקות
  • 100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 4 כפות גבינה לבנה
  • כף גדושה אבקת מרק בצל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כף שמן זית

לשבלולים:

  • חבילת עלי פילו, לאחר הפשרה של לילה במקרר
  • ספריי שמן
  • ביצה, טרופה
  • שומשום, לפיזור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את הדלורית עם הגבינות, תבלינים, שום ושמן זית.

3על משטח נקי ויבש פורשים עלה של פילו, את שאר החבילה מכסים בינתיים במגבת.

4מרססים בספריי שמן את העלה, מקפלים לשניים לאורך ומסדרים כ-2 כפות מהמלית לאורך העלה המקופל, צמוד לשוליים. מגלגלים את העלה לגליל ואז לשבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. חוזרים על הפעולה עם 9 עלי פילו נוספים.

5אופים כ-20 דקות, עד שהשבלולים הופכים שזופים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה רעננה עם סלמון ברוטב טריאקי

>> והנה מתכון למאפינס קישואים שאפילו הילדים שלכם יאכלו

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il