לכבוד הופעת הבכורה של המדור – קבלו טארט הרסני, מותאם במיוחד למכורים הכבדים כבדים לשוקולד. התחתית שוקולדית ונמסה בפה, המילוי רך, קטיפתי ומחליק על הלשון, וביחד מתקבלת חוויה עסיסית, שתשלח אתכם לעולמות אחרים.

טארט שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה זה ייראה בסוף | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: פאי 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת.
מאוד מאוד כדאי: משקל דיגיטלי.

לבצק השוקולד:
170 גרם קמח (כ-1/3 1 כוס)
36 גרם קקאו (כ-6 כפות)
קורט מלח
180 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר (כ-7 כפות)
1 חלמון
כפית וחצי שמנת מתוקה

למלית הגנאש:
100 גרם שוקולד מריר פשוט, קצוץ דק
150 גרם שוקולד מריר, 70% בלבד, קצוץ דק (חשוב לא להתפשר על האחוזים)
45 גרם חמאה
3 כפות דבש
קורט מלח
1 כוס שמנת מתוקה (מאותו מכל שפתחנו קודם בשביל בצק)
כפית וחצי ליקר שוקולד או תפוז (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו והמלח.
2. מערבבים היטב את החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. זה יכול להיות במיקסר (במה שנקרא וו גיטרה) או בערבוב ידני בקערה.
3. מוסיפים את החלמון והשמנת ומערבבים.
4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת לחה.

טארט שוקולד - הבצק לפני קירור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה נראה הבצק לפני הקירור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
5. מניחים ניילון נצמד על משטח העבודה, עליו מניחים את הבצק ומאחדים לערימה. משטחים מעט לצורת דיסק, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
6. אחרי הקירור, מניחים את הבצק למנוחה על השיש כ-10 דקות, עד שהוא מרגיש נעים לעבודה ועדיין קר.
7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר קצת יותר גדול מקוטר התבנית. אם מרגישים שהוא התרכך מדי, מחזירים לקירור קצר במקרר. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
8. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית, מסדרים אותו בפנים וחותכים עודפים מהצדדים. מחזירים למקרר לעוד חצי שעה.

טארט שוקולד - הבצק בתבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בצק השוקולד במקום מבטחים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים


9. אופים את הבצק 18-22 דקות, עד שהוא יבש למגע. מניחים לו להצטנן לחלוטין. אם הוא יצא לא מספיק מדויק וישר לטעמכם, אפשר ליישר אותו בעזרת סכין. אל תחששו, מדובר בבצק חולי ונוח לעיצוב.
10. מכינים את המילוי: מניחים בקערה את השוקולדים, החמאה הדבש והמלח.
11. מחממים את השמנת בסיר עד שהיא מתחילה לבעבע, מסירים מהאש ושופכים על התערובת שבקערה. מוסיפים את הליקר ומערבבים עד אחידות.
12. שופכים את הגנאש על תחתית הבצק, שהצטננה בינתיים, ומצננים כחצי שעה, עד להתייצבות.

טארט שוקולד - אחרי המילוי (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
התחתית האפויה עם המילוי הלא אפוי | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הערות:
• שומרים במקרר.
• מומלץ להניח כ-20 דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה, אבל לא חובה – גם קר זה מעולה.
• מגישים עם כדור גלידה, קצפת או שניהם.