המצרכים :לעוגה:
לקצפת לוטוס:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את העוגה: שמים בקערה שוקולד, חלב סויה (או שמנת צמחית) וממרח לוטוס וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. 3 מקציפים חלבונים בקערת המיקסר עד להיווצרות קצף לבן ורך. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים עוד 3-2 דקות לקצף יציב אך לא יבש. 4 מוסיפים חלמונים לקערה עם השוקולד המומס ומערבבים היטב. מעבירים כשליש מקצף החלבונים לקערה עם השוקולד ומערבבים. מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. 5 אופים כ-20 דקות עד שחלקה העליון של העוגה מתייצב אך העוגה עדיין לחה בפנים. מצננים. במהלך הצינון העוגה תאבד מגובהה וזה בסדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 6 להגשה: מקציפים שמנת צמחית עם ממרח לוטוס ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את העוגה, מפזרים מעל את פירורי העוגיות ומגישים. 7 שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים. >> לעוד מתכונים עם ממרח לוטוס |