https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בתנור בזיגוג אגסים

מתכון של השף רני פישר

|גלובס http://www.globes.co.il/| פורסם11:44
עוף שלם על צלחת עם עשבי תיבול ועגבניות שרי (צילום: boblin, Istock)
צילום: boblin, Istock
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 עוף טרי שלם (רצוי אורגני) במשקל 1.5 ק"ג, שטוף ומיובש
  • 1 בצל חתוך לארבעה
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי, חתוך לארבעה
  • 2-3 כפות שמן
  • חצי כוס ריבת אגסים (או אפרסקים) איכותית
  • רבע כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת שום ופפריקה מתוקה לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל200 מעלות ומניחים בו תבנית צלייה. 2. מתבלים את העוף בתבלינים מכל הצדדים. מניחים את הבצל ואת הסלרי בחלל העוף. 3. מוציאים את התבנית החמה, מוסיפים לה את השמן. מוסיפים את העוף כשהחזה כלפי מטה, וצולים בתנור במשך עשרים דקות. 4. הופכים את העוף וצולים עוד שלושים דקות. 5. מערבבים את הריבה ואת היין ויוצקים על העוף. צולים עוד כ-15 דקות, עד שהזיגוג משחים היטב. מגישים חם.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il