https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קציצות עוף שניצל שילדים אוהבים

קציצות עוף עסיסיות עטופות בפירורי לחם, מתכון שלא נס ליחו

|ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן| פורסם14:51
קציצות עוף שניצל (צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לרביכה:

  • 50 גרם מחמאה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס מים

לקציצות:

  • 1 ק"ג חזה עוף, טחון
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 תפוח אדמה, מבושל, מקולף ומרוסק
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לטיגון:

  • פירורי לחם
  • שמן, לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1מכינים את הרביכה: ממיסים בסיר קטן את המחמאה, ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את הקמח, אבקת המרק והשום ומערבבים. מוסיפים את המים ובוחשים. מבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהרביכה מסמיכה. מסירים מהאש.

2מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים את הרביכה ומערבבים לתערובת אחידה - בשלב זה התערובת רכה מאוד. מכסים ושומרים במקרר לפחות 3 שעות ואז התערובת מתגבשת.

3צרים מהתערובת קציצות ארוכות ושטוחות מעט. מצפים בפירורי לחם.

4מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il