https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף ממולא בבשר, אורז וצנוברים

מתכון פשוט אך חגיגי, שיסחף אחריו ים של מחמאות

עוף ממולא בבשר, אורז וצנוברים (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • עוף שלם (רצוי לבקש מהקצב להסיר את כל העצמות)

למלית

  • 1 כוסות אורז

  • 1 כוס מרק עוף
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • קינמון
  • כמון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צנוברים קלויים

למשרה

  • שמן קנולה

  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1להכנת המלית: משרים את האורז לחצי שעה במים רותחים. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב עד שישנה את צבעו.

2מוסיפים את האורז, מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרק והפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.

3קולים את הצנוברים.

4מערבבים את האורז עם מזלג ומוסיפים את הצנוברים אשר קלינו. נותנים למלית להתקרר.

5להכנת העוף: מערבבים את מרכיבי המשרה ומורחים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים. אפשר להיעזר במברשת .

6ממלאים את פנים העוף במלית האורז. ניתן למלא גם בחלקו החיצוני של העוף, כלומר בין העור לחזה, מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

7מכניסים את העוף לשקית קוקי ושופכים פנימה את שארית המשרה. מחוררים את השקית בחלקה העליון ומכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה.

8לאחר שעה מוציאים את העוף בזהירות משקית הקוקי, נפטרים מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית ומחזירים את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כחצי שעה.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il