
עוף ממולא בבשר, אורז וצנובריםמתכון פשוט אך חגיגי, שיסחף אחריו ים של מחמאותמוטי בר און|אוכל מכל הלב http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=baronm10&passok=ok| פורסם01/07/1013:55 ![]() צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב |
המצרכים (10 מנות):
למלית
למשרה
אופן ההכנה:1להכנת המלית: משרים את האורז לחצי שעה במים רותחים. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב עד שישנה את צבעו. 2מוסיפים את האורז, מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרק והפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. 3קולים את הצנוברים. 4מערבבים את האורז עם מזלג ומוסיפים את הצנוברים אשר קלינו. נותנים למלית להתקרר. 5להכנת העוף: מערבבים את מרכיבי המשרה ומורחים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים. אפשר להיעזר במברשת . 6ממלאים את פנים העוף במלית האורז. ניתן למלא גם בחלקו החיצוני של העוף, כלומר בין העור לחזה, מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא. 7מכניסים את העוף לשקית קוקי ושופכים פנימה את שארית המשרה. מחוררים את השקית בחלקה העליון ומכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה. 8לאחר שעה מוציאים את העוף בזהירות משקית הקוקי, נפטרים מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית ומחזירים את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כחצי שעה. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fעוף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A2%D7%95%D7%A3ממולא https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90אורז https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96בשר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8צנוברים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A6%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |