https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוף בקארי אדום ופלפלים

מנה עזת טעם וקלה להכנה, שבה הקארי האדום עושה את העבודה. אם אהבתם את טעם הקארי האופייני, נסו לשלב אותו בתבשילים נוספים

|ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן| פורסם16:52
עוף בקארי אדום ופלפלים (צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות
  • 1 כף גדושה מחית קארי אדומה (להשיג במרכולים או בחנויות מזון מהמזרח)
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים גס
  • קליפה מגוררת דק ומיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף נאם־פלא (רוטב דגים תאילנדי, להשיג בחנויות מזון מהמזרח)

להגשה:

  • 100 גרם בוטנים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את נתחי העוף, הקארי, הבצל הירוק, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומשהים לשעה.

2מחממים מחבת כבדה, מוסיפים 2 כפות מהשמן ואת שני סוגי הפלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים משנים את צבעם. מעבירים לקערה.

3מוסיפים לאותה מחבת את יתרת השמן ומטגנים את נתחי העוף בשלושה מחזורים, כ-3 דקות מכל צד, עד שצבע העוף משתנה.

4מחזירים למחבת את הפלפלים, את כל נתחי העוף, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומערבבים. מבשלים דקה. מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל את הבוטנים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il