https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

טאג'ין תרנגולת בפריקי

החיטה הקלויה עושה קאמבק והפעם כתוספת לעוף עם צימוקים ופיסטוקים

|גלובס http://www.globes.co.il/| פורסם07:55
טאג'ין עוף מתוק (צילום: מסעדת גספאצ'יו)
צילום: מסעדת גספאצ'יו
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 תרנגולת עסיסית

  • 3 כפות פריקי גרוס בינוני גס
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני/דק
  • חצי עד שלושת רבעי ליטר מרק עוף ביתי עשיר חם
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • חצי כוס פיסטוקים
  • חצי כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1 כף ועוד חצי כף שטוחה בהרט לבנוני
  • חצי כוס שמן זית סורי
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים כ-10 דקות בקערה קטנה.

2מורחים את התרנגולת בשמן זית ומתבלים בחצי מכמות הבהרט. מניחים את התרנגולת בטאג'ין פתוח, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-230 מעלות. אופים כ-15 דקות או עד שהתרנגולת מקבלת מעט צבע ו"נסגרת". מוציאים מהתנור.

3מערבבים את הפריקי ה"פתוח" עם הפטרוזיליה הקצוצה, הפיסטוקים, הצימוקים, ו-1 כף שטוחה בהרט לבנוני. מתבלים במלח ובפלפל.

4ממלאים את התרנגולת במילוי ומפזרים סביבה את כל הפריקי שנותר. שופכים לתוך הטאג'ין את מרק העוף החם, אופים מכוסה כשעה וחצי ב-180 מעלות ומגישים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il