מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל
עוגות ועוגיות

מתכון לדבלה

המלכה המתוקה של המטבח הטריפוליטאי - סרטים של בצק פריך בזיגוג סירופ סוכר

|Pastaghetti| פורסם10:23
דבלה (צילום: MAGIG, Pastaghetti)
צילום: MAGIG, Pastaghetti

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (30 מנות):

  • 5 ביצים גדולות

  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 600-700 גרם קמח
  • קורנפלור לפידור הבצק
  • שמן לטיגון
  • סוכריות לפיזור (אופציונלי)

לסירופ

  • 700 גרם סוכר

  • 1 ליטר מים
  • מיץ מ-1 לימון בגודל בינוני

אופן ההכנה:

1בקלחת שמים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ-10 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים לסירופ להפוך לצמיגי מעט (לא מידי, כדי שיהיה קל לטבול את הדבלות). להניח בצד לצינון.

2בקערה גדולה בוללים את הביצים ומוסיפים את אבקת האפייה. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב ולישה, מוסיפים עוד ועוד קמח עד שמתקבל המרקם הרצוי, כאמור - בצק נעים לעבודה ולגמרי לא דביק. במידה ודביק, להוסיף מעט קמח.

3חותכים את הבצק ל-6-7 פיסות ומכסים במגבת מטבח נקיה.

4את הבצק ניתן לרדד במכונת פסטה (הקל והנח ביותר) או לרדד במערוך. הבצק לאחר רידוד צריך להיות דק מאוד, בעובי של נייר.

5מפזרים מעט קורנפלור על כל פיסת בצק, משטחים מעט באצבעות ומתחילים לרדד במכונת פסטה, מהעבה ביותר, לדק ביותר. במידה ומרדדים במערוך, מפזרים גם מעט קורנפלור על משטח העבודה.

6מהבצק המרודד, הדק והארוך, חותכים פסים ארוכים (30-40 ס"מ אורכם) וברוחב כ-6-7 ס"מ. כדאי מאוד לעבוד בשניים, לאחר רידוד רצוי לטגן מיד, כדי שהבצק לא יתייבש.

7מחממים שמן לטמפ` של כ-170 מעלות. השמן אמור להיות חם, אך לא לוהט (כדי שהדבלות יטגנו ולא יחרכו).

8במזלג ארוך שיניים (אפשר כזה מששת) אוחזים בקצה "סרט" בצק אחד כזה ארוך (באורך כ-30-40 ס"מ וברוחב 6-7 ס"מ) ומכניסים לשמן החם (אני מטגנת בווק, מאוד נח), את הקצה השני, אוחזים ביד השניה. מסובבים בעדינות את הבצק סביב עצמו במזלג הארוך שיניים, תוך כדי טיגון, עד ש"מסיימים" את הבצק. מניחים את הקצה של הבצק על העוגיה המטוגנת, הופכים אותה כדי שגם הבצק יטגן ומוציאים למסננת. כך מטגנים את כל ה"עוגיות", יש לקחת בחשבון שה"עוגיות" הן בעלות נפח גדול ולכן יש להכין קערה גדולה שתכיל את העוגיות.

9לאחר סיום הטיגון, טובלים בעדינות כל "עוגיה" בסירופ, מפזרים סוכריות קטנות ושומרים בקופסא גדולה, אטומה היטב. במידה ומכינים לארוח ורוצים להכין זמן מה מראש, אפשר להכין את הדבלות, להחזיקן בכלי סגור היטב ולטבול אותן בסירופ קרוב להגשה.

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il