המצרכים :לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו. 2 מכווצ׳צ׳ים ומקמטים נייר אפייה (אפשר גם שניים) ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. >> ועוד מתכונים לעוגות גבינה לשבועות עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל3 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערת מיקסר עם וו בלון גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה וסוכר עד שהסוכר מעט נמס והגבינות מתאחדות. 4 מוסיפים למיקסר ביצים ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. 5 מוסיפים את הקמח והווניל, ומערבבים היטב עד בלילה אחודה ללא גושים (המלצה: את הערבוב אחרון לעשות עם מטרפה, כדי לוודא שאין גושים). 6 יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת. 7 מכניסים לאפייה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון שחום (אבל לא שרוף!) - העוגה צריכה להיות רוטטת. פרוסת עוגת גבינה באסקית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל8 מצננים בחוץ לשעתיים ולאחר מכן מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים נוספות לפחות. 9 מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומגישים. לבלוג של עדי - עדיקוש * העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים |