המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו). 2 מקציפים את הביצים במיקסר במהירות נמוכה (חלבון וחלמון יחד). מוסיפים בזרם דק את הסוכר הלבן וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה. 3 מוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת מתוקה וקמח לסירוגין – חצי מכל שמנת, חצי מכמות הקמח, יתרת השמנת ואז יתרת הקמח. 4 מוסיפים את אבקת האפייה, המלח וממרח הלוטוס ומערבבים רק עד איחוד. 5 מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות. מיישרים ואופים 35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים והחלק העליון זהוב מאוד. 6 לאחר האפייה מקשטים בממרח לוטוס מומס, מפזרים שברי עוגיות ומצננים. עוגת לוטוס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים. |