המצרכים (10 מנות):לתחתיות:
למוס:
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתיות: מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה. 2 מוסיפים את החלב ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3 מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה. 4 מכינים את המוס: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך מאוד (אם אתם במקרה מאלה שיש להם מדחום בבית - הטמפרטורה צריכה להיות 118 מעלות). 5 טורפים את החלמונים בקערת מיקסר, במהירות גבוהה. יוצקים פנימה את הסירופ תוך כדי פעילות המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 6 מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. 7 מקציפים בקערה נפרדת את השמנת עם אינסטנט פודינג ומלח עד לקבלת קצף עבה. 8 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול, מעבירים לשק זילוף עם צנתר גדול משונן ומקררים שעה לפחות. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות. 10 על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ. 11 מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין. 12 מרכיבים את הקינוח: מסדרים את התחתיות על צלחת הגשה ומזלפים מעליהן את המוס בתנועה סיבובית. מקשטים בפירות חתוכים ועלי נענע. * ניתן להכין מראש את התחתיות ואת המוס ולשמור בקירור בכלים אטומים עד להרכבה. * מומלץ להרכיב את הקינוח בסמוך להגשה. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים |