אחד הרגעים הכי קשים בפסח, רגע אחרי הציפייה לתחילת הארוחה וסיום קריאת ההגדה, הוא ללא ספק ההמתנה לקינוחים. אתם לא יודעים איזה מתוק תקבלו השנה, והחוסר בקמח הופך את מלאכת הקינוחים למאתגרת הרבה יותר. בדיוק מהסיבה הזו החלטנו לחגוג יחד איתכם השנה, עם כמה קינוחים נהדרים לשולחן החג. נתחיל עם אחד הקינוחים הפשוטים והמוצלחים, עוגת מצות וגלידה, שנעשתה בהשראת הכוהנת הגדולה, מרתה סטיוארט, זו שיודעת דבר או שניים על קינוחים לחג. צאו לדרך!

הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@, או ספרו לנו בעמוד הפייסבוק שלנו

עוגת מצות וגלידה

מרכיבים:
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד מריר
3 מצות
חצי מכל גלידה בטעם וניל
חצי מכל גלידה בטעם שוקולד
חופן פקאנים, גרוסים
חופן שקדים, פרוסים

עוד באוכל טוב:

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה בחום בינוני, מסירים מיד מהאש ומניחים בצד לחמש דקות.

2. שופכים פנימה את קוביות השוקולד המריר, ומערבבים עד להמסה מוחלטת.

3. מורחים את תערובת השוקולד והשמנת על חלקן העליון של שלוש המצות, ומכניסים למקפיא לחמש דקות.

4. מוציאים את המצות מהמקפיא, מסדרים אותן על תבנית עם נייר אפייה, ומניחים על אחת מהן שישה כדורי גלידת וניל שווים בגודלם.

5. מניחים מעל כדורי הווניל מצה נוספת, ומסדרים עליה שישה כדורי גלידת שוקולד שווים.

6. מניחים מעל כדורי השוקולד את המצה האחרונה, ומפזרים מעל שכבת השוקולד את הפקאנים והשקדים. מכניסים למקפיא ל-20 דקות (או עד שעתיים) ומגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו ביצה בקן של פטריות - מנה מהירה ונהדרת לימי חוה"מ