https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחמניות במילוי שוקולד

מתכון ללחמניות ביתיות, רכות ומתוקות במילוי מפנק של קוביות שוקולד נמסות

לחמניות עם שוקולד של אלקנה (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • קילו קמח
  • 3 ביצים
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2-3 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • שוקולד (איזה שאוהבים)

לציפוי:

  • כפית קפה נמס
  • כף סוכר חום
  • ביצה נוספת להברשה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים.

2מוסיפים בהדרגה את הביצים והשמן, ממשיכים ללוש ומוסיפים את המים לאט לאט – עד שמתקבל בצק רך ונעים. יכול להיות שלא תצטרכו את כל כמות המים, ברגע שהבצק רך מפסיקים להוסיף. לשים טוב טוב לפחות 10 דקות, כדי להפעיל את השמרים.

3מתפיחים עד להכפלת הנפח. הדרך הכי טובה: לכסות את הקערה בשקית אשפה גדולה ואותה לכסות בשמיכת צמר חמימה. זה ייקח בין 30 ל-45 דקות.

4לשים שוב את הבצק בחוזקה, ומתפיחים עוד שעה וחצי – שוב, עם השקית והשמיכה. בזמן הזה הוא אמור ממש לגלוש מהכלי.

5מחממים תנור ל-220 מעלות.

6קורצים כדורים בגודל של כדור טניס, וטומנים במרכז כל כדור זוג קוביות שוקולד.

7טורפים בקערה קטנה את הביצה עם הנס קפה, מורחים על הכדורים ובוזקים סוכר חום ושומשום. מסדרים בתבנית עם ניר אפייה.

8אופים 25-35 דקות. לא להיבהל מההשחמה המהירה של הלחמנייה – זה בגלל הציפוי. האינדיקציה לכך שהלחמנייה מוכנה היא התחתית שלה, שצריכה להיות אפויה יפה.

9אוכלים טרי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il