https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

עוגת שקדים קלילה (טישפשטי)

עוגת שקדים נימוחה, קלילה ומתוקה האופיינית למטבח הבולגרי והטורקי. אצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר, מדובר באותה העוגה

עוגת שקדים קלילה / טישפשטי (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

לתבנית בגודל 30*27 ס"מ:

  • 6 ביצים
  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • מיץ מתפוז אחד או חצי כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סולת, או חצי קמח וחצי סולת (בפסח: כוס קמח מצה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • כוס וחצי שקדים קלופים וטחונים
  • קליפת מגורדת מתפוז או לימון
  • 3 טיפות מי שקדים
  • 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • כוס וחצי מים
  • 3 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1מקציפים ביצים במיקסר 7-8 דקות, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ובהיר.

2מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.

3בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים.

4מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות.

>>לאתר של פסקל פרץ רובין https://www.pascalpr.co.il/

5מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והווניל.

6יוצקים לתבנית ומשטחים.

7אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

8מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ (לא עד התחתית).

9בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.

10יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il