עוגת שקדים קלילה (טישפשטי)עוגת שקדים נימוחה, קלילה ומתוקה האופיינית למטבח הבולגרי והטורקי. אצלכם קוראים לזה בסבוסה? הכל בסדר, מדובר באותה העוגהפסקל פרץ-רוביןhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-767683f375b3411004.htm|האתר הקולינרי של פסקל http://www.pascalpr.co.il/| פורסם03/04/1116:08 ![]() צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל |
המצרכים (10 מנות):לתבנית בגודל 30*27 ס"מ:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מקציפים ביצים במיקסר 7-8 דקות, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ובהיר. 2מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים. 3בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים. 4מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות. >>לאתר של פסקל פרץ רובין https://www.pascalpr.co.il/ 5מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והווניל. 6יוצקים לתבנית ומשטחים. 7אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. 8מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ (לא עד התחתית). 9בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. 10יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |