מאפה בשר חגיגיהקסם שבפשטות - בשר טחון, תפוחי אדמה, מלח, פלפל ובצק ויש לכם ארוחה שהיא לא רק טעימה, אלא גם יפהפייה אמיתית![]() צילום: אביבה פיבקו |
המצרכים (10 מנות):
למילוי
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק, ולשים לכדי בצק. חשוב לעשות את זה ביד ולא במעבד מזון, ולעבד את הבצק כמה שפחות, כי הוא נהיה קשה. 2עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה, ולא יותר. 3מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד שהוא מזהיב. 4חותכים את תפוח האדמה לקוביות כמה שיותר קטנות (כחצי ס"מ), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהתפוח האדמה משחים, ומבושל כמעט לגמרי. 5מוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון וממשיכים לטגן. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת שני מזלגות. 6מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל. 7מניחים לתערובת להצטנן לטמפרטורת החדר. 8מרכיבים את המאפה: מקמחים מעט את המערוך, ומרדדים את הבצק על נייר האפייה למלבן בגודל 30 על 50 ס"מ (מרדדים למלבן קצת יותר גדול וחותכים למידה הנכונה). שומרים את הקצוות בצד. 9מעבירים את הבצק (עם הנייר) לתבנית, ומסדרים על חצי ממנו את תערובת הבשר. משאירים שוליים של כ-2 ס"מ. 10מקפלים את חצי הבצק בלי המילוי מעל החצי עם המילוי, ומהדקים את הקצוות היטב. 11מקשטים עם שאריות הבצק לפי הדמיון, מברישים בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. 12מגישים עםסלט https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-salads?Partner=interlink, ויש לכם אחלה ארוחה. תגיות:מתכון https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9Fמאפה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94בשר https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A9%D7%A8אביבה פיבקו https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%D7%94+%D7%A4%D7%99%D7%91%D7%A7%D7%95מאסטר שף https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%A3 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |